A karacsi bíróság elrendeli Zain Malik ingatlanainak lefoglalását Bahria Town földügyében

A karacsi elszámoltathatósági bíróság szombaton elrendelte a hatóságokat, hogy csatolják Zain Malik építtető és Malik Riaz ingatlanmágnás vejeit egy ügyben, amely egy többszintes kereskedelmi terület illegális összevonásával kapcsolatos. épület Karacsiban.

Karachi volt polgármestere és Pak Sarzameen párt elnöke, Syed Mustafa Kamal, Fazlur Rehman volt karacsi körzeti koordinátortisztviselő, Iftikhar Qaimkhani volt kerületi tisztviselő szintén szerepel a Nemzeti Számviteli Iroda (NAB) által benyújtott ügyben.

Az ügy Sher Bano Karim, az elszámoltathatósági bíróság III. bírója előtt merült fel ma, amikor Kamal és más gyanúsítottak megjelentek a bíróság előtt. Malik, akit az őrző állítólag szökött, mivel a jelen referenciát 2019 júniusában nyújtották be, hiányzott.

A bíróság már elfogatóparancsot adott ki Malik számára, és megindította az eljárást abszolvens kikiáltására.

A mai tárgyalás során az ügy nyomozó tisztviselője megfelelésről szóló jelentést nyújtott be Malik büntetőeljárási törvénykönyvének 87. szakasza szerinti kihirdetési eljárásának befejezéséről, amint azt a bíróság egy korábbi tárgyaláson elrendelte. / p>

A bíró utasította az IO-t, hogy kezdeményezze a gyanúsított tulajdonságainak a letiltását a CRP 88. szakasza szerint, és a következő napon nyújtson be megfelelőségi jelentést.

A tárgyalást február 20-ig elnapolták.

2020 szeptemberében Zain Malik védője visszavonta az ügyfelének felmentését kérő kérelmet a jelen ügyben, tájékoztatva a bíróságot arról, hogy vádalku mellett dönthet.

NAB hivatkozás
2019 júniusában a bíróság elfogadta a kérelmet Kamal, Rehman, Qaimkhani, Mumtaz Haider, Syed Nishat Ali és a korábbi Clifton-aljegyző, Nazir Zardari ellen. < / p>

A hivatkozás szerint a Karachi Metropolitan Corporation 1982-ben 198 üzletet hozott létre a Kothari-felvonulással szomszédos két kényelmi telken, a kiszorult sólymok számára, míg a településen négy, egyenként 255,55 négyzetméteres kereskedelmi telek is kialakításra került.

Azt állította, hogy az M / s DJ Builders négy kereskedelmi telket és 198 standot vásárolt. A két kényelmi telket azonban soha nem adták át az építtető nevére.

A NAB továbbá azt állította, hogy Malik és mások, akik az M / s DJ Builders-szel kapcsolatban álltak Karaci volt polgármesterének, Kamalnak, DCO Rehman-nak és másoknak a jóvoltából, jogellenesen 102 bódét adtak át a Bahria Town Private Limited javára szállítólevél útján engedély nélkül. a Karacsi Fejlesztési Hatóságtól.

A referencia azt állította, hogy ezeknek a standoknak az ára a regisztrációs okiratban volt feltüntetve, mivel csak 260 millió Rs volt, míg a piaci értéket 2155 milliárd Rs-nak, a kényszerértékesítés értékét pedig 1,724 milliárd R-nak értékelték.

A graftellenes őrség azt állította, hogy Malik volt a későbbi haszonélvezője az összevont teleknek, amelyet illegálisan adtak át az M / s Bahria Town nevében, a fő kedvezményezett (DJ Builders and Developers) és az al-regisztrátor aktív részvételével. -II, Clifton.

Kína második hadihajót indít a pakisztáni haditengerészet számára

Kína szombaton indított egy második fejlett hadihajót – egy 054-es típusú fregattot – Pakisztán számára Pakisztán számára – áll a pakisztáni haditengerészet közleményében.

A Kína által épített hadihajó az ország legfejlettebb fregattja – derül ki a kínai állam által támogatott Global Times című kiadvány jelentéséből.

Az új verzió “jobb védelmi képességgel rendelkezik, továbbfejlesztett radarrendszerrel és nagyobb mennyiségű, nagyobb hatótávolságú rakétával rendelkezik” – idézte a jelentés Zhang Junshe-t, a PLA Haditengerészeti Katonai Tanulmányok Kutatóintézetének tudományos főmunkatársát , mint mondta.

“Az 054A típusú fregatt világszínvonalú lopakodási képességgel is rendelkezik” – mondta a szakember.

Az indító ceremóniát a kínai Sanghajban, a Hudong Zhonghua hajógyárban tartották, és azon részt vett Azfar Humayun haditengerészeti főfelügyelő (Kína) parancsnok és a vezető kínai hivatal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *