A vizsgálat nem talált bizonyítékot a gyermekbántalmazásra a peshawari Darul Atfalnál

PESHAWAR: A szociális jóléti osztály vizsgálata nem talált bizonyítékot a gyermekek szexuális és fizikai bántalmazására a Darul Atfalban, a nélkülöző gyermekek központjában, Peshawarban.

A tartományi közgyűlés padlóján néhány nappal ezelőtt a kormányzó pakisztáni Tehreek-i-Insaf, Madiha Nisar MPA asszony azzal vádolta a központ adminisztrátorát, hogy kizsákmányolta az árvaházi gyermekeket, és azt állította, hogy a központ „gyermek” lett. visszaélés központja.

Állításai nyomán Fazal Shakoor, az elnöki testület elnöke, aki az ülést vezette, külön bizottság létrehozását rendelte el az ügy megvizsgálására és a jelentés elkészítésére egy héten belül.

Érdekes, hogy a szociális jóléti osztály bizottsága meglátogatta a központot a közgyűlés különbizottságának megalakulása előtt. A közgyűlés titkárságának még nem kellett értesítenie a testületet az állítások megvizsgálása érdekében.

Az MPA ragaszkodik hozzá, hogy a gyermekek kizsákmányolását állítsa középpontba

A hivatalos dokumentumok azt mutatják, hogy a központot működtető szervezet 1956 óta dolgozik a filantróp tevékenységek területén. Kezdetben a tevékenységeket az All Pakistan Women Association (APWA) égisze alatt fedezték le. A tevékenységet később 1969-ben Darul Amantól Darul Atfal felé terelték, és 2010-ben hivatalosan bejegyezték a szociális jóléti osztályba az Önkéntes Szociális Jóléti Ügynökség 1961. évi rendelete alapján.

Források szerint a szociális jóléti osztály háromtagú bizottságot hozott létre, hogy megvizsgálja a központot és megvizsgálja a nő adminisztrátorával szembeni vádakat.

Egy hivatalos dokumentum azt mutatja, hogy a kiegészítő titkár (szociális gondozás) szóbeli parancsára a bizottság meglátogatta az árvaházat, amelyben 29 fiú és 20 lány volt.

A bizottság meglátogatta a központot, de nem talált bizonyítékot az árvaház lakóinak zaklatására, az árva gyermekek, különösen a lányok fizikai bántalmazására és az adománytárgyak piaci értékesítésére.

“Nem található olyan bizonyíték, amely alátámasztaná az állításokat” – mondta a jelentés.

A hivatalos dokumentum kimondta: „A gyerekek kifejezték érdeklődésüket az árvaházban való élet iránt, és elégedettséget mutattak.”

A jelentés szerint a bizottság tagjai kapcsolatba léptek a központ összes gyermekével, akik tájékoztatták őket arról, hogy a vezetőség nagyon barátságos velük szemben, és minden felszerelést ingyenesen biztosított számukra.

„A vezetőség két gyermeketől fogva gondoskodik gyermekről, akiket ismeretlen személy hagyott a központ küszöbén. Most már felnőtt gyermekek, plusz 20 évesek. ”- mondta a jelentés.

Eszerint az árvaház fő adományozója megemlítette nevét ennek a két gyermeknek a szülői körében, és segítette őket a CNIC megszerzésében.

A jelentés szerint a vezetőség jelenleg összesen 16 fizetett alkalmazottat választott le, és hogy a központ minden alapvető felszereltséggel rendelkezik, beleértve az étkezőt, üzleteket, tanulószobákat, konyhát, mosdókat és szabadidős helyiségeket.

A bizottság ugyanakkor azt javasolta, hogy a központ vezetése javítsa a nyilvántartási rendszert, vegyen fel képzett személyzetet, növelje az alkalmazottak számát, és szervezzen tanácsadó órákat a gyermekek számára.

Amikor kapcsolatba lépett, Madiha Nisar MPA elmondta, hogy bizonyítékai vannak a gyermekek kizsákmányolására a központban.

“Hagyja, hogy a felszólaló értesítse a bizottságot, és bizonyítékaim vannak az állításaim igazolására” – mondta, hozzátéve, hogy a bizottságot nem értesítették.

A BISP-referenciában vádolva jóváhagyóvá válik

ISLAMABAD: A Benazir jövedelemtámogatási programjának (BISP) korrupcióra utaló vádlottja jóváhagyta a program korábbi elnökét, Farzana Raja-t.

A vádlott Salman Khalid kérelmet nyújtott be az elszámoltathatósági bírósághoz, és utasítást kért a Nemzeti Számonkérési Iroda (NAB) elnökétől, hogy kegyelmet adjon neki, mivel beleegyezik abba, hogy jóváhagyja az ügyet a többi vádlottal szemben.

Az elhunyt Khurram Humayun számlák vezérigazgatója

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *