Vízum a törökországi munkavégzéshez

Szüksége van török ​​vízumra, hogy Törökországban dolgozzon vagy koncentrálhasson?

Mindenesetre egy hónappal azelőtt, hogy meg kíván jelenni Törökországban, jelentkezzen a legközelebbi török ​​diszkrecionális képviseletnél, hogy megszerezze a munkavállalói engedélyt és a vízumot.

Szüksége lesz személyi igazolványára, vízumkérelmének szerkezetére és törökországi főnökének levelére.

Iskolájának, főiskolájának vagy vezetőjének különböző munkanapokat kell benyújtania a török ​​Munkaügyi és Szociális Biztonsági Minisztériumhoz (MLSS) három munkanapon belül azt követően, hogy igényli a munkaengedélyét és a vízumát. A teljesen kitöltött pályázatokat nyilvánvalóan elkészítette (vagyis a támogatást elengedik vagy nem engedélyezik) az MLSS 30 napon belül.

A munka vagy a vizsgálat megkezdése előtt, és a törökországi megjelenése után egy hónappal be kell jelentkeznie a rendőrséghez, ahol Törökországban kíván lakni, hogy megkapja az alapvető otthoni támogatást (Ikamet Tezkeresi).

Korábban bizonyos esetekben a kívülállók nyaralóvízummal léptek be Törökországba, helytelenül dolgoztak, átlépték a vonalat Görögországba vagy Bulgáriába a vízumidőszak vége felé, újra megjelentek Törökországban, és újabb vízumot szereztek (90 napig jelentős az azonosításhoz) birtokosok). Teszik ezt újra és újra, talán mindenképpen, hosszú ideig.

A nyaralóvízum bántalmazásának csökkentése érdekében a török ​​kormány 2012. január 12-én új irányelveket kezdeményezett. Jelenleg a “90 napos utazási vízum” azt jelenti, hogy Törökországba akár 90 napig is ellátogathat bármely 180 napos időkereten belül. Ez azt jelenti, hogy a teljes 90 nap fennmaradása után el kell hagynia Törökországot, és csak további 90 nap elteltével térhet vissza. Nem lehet csak átlépni a határt egy másik országban, egy-két napig Törökországon kívül maradni, és ekkor ismét megjelenhet Törökország újabb 90 napos utazási vízummal. Ha minden egyenlő, a Törökországban való élet fenntartása érdekében idő előtt kérjen otthoni vízumot egy török ​​irodából, és amikor Törökországban megjelenik, házi engedélyt (Ikamet Tezkeresi).

Ne feledje, hogy miután munkavállalási vízummal belépett Törökországba, és igényelte otthoni engedélyét, akár két hónapig is eltarthat, amíg az otthoni támogatást az Ön rendelkezésére bocsátják, és ebben az időszakban nem hagyhatja el Törökországot! Házi engedély nélkül nem hagyhatja el az országot törvényesen, vagy hatalmas büntetést kell fizetnie.

Tehát tervezze meg, hogy legalább két hónapig Törökországban marad, miután belép dolgozni vagy tanulni.

Milyen lehet Törökországba költözni és dolgozni? Mindenki élete egyedülálló, azonban itt van egy egyén véleménye, Tina Keleş, az Egyesült Királyság helyi lakosától, aki az 1990-es évek utolsó részében Törökországba költözött, nagyon hosszú ideig összekötött és ott élt.

Itt van több nemzet (a Visa 1. oldalról származik), akik olyan nemzetközi személyi igazolványokat adnak meg, amelyeknek nem kell bajlódniuk vízummal Törökországba történő belépéshez, vagy amelyekhez vízumot lehet kapni az idő előtt.

(S) azt jelenti, hogy vízumát időben meg kell vásárolnia az interneten, Mastercard vagy Visa Mastercard használatával.

A (z) nem azt jelenti, hogy Törökországba csak a lényeges azonosítással léphet be a bemutatott napok mennyiségére; nem kell bajlódnia a vízummal.

Vízum

Nincs vízum

Vízum szükséges

Napok

Napok

Euró

US $

Japán

90

Kazahsztán

30

Korea (Dél)

90

Kuvait (S)

90

15 €

20 USD

Kirgizisztán

30

Lettország

30

Ahol Európa és Ázsia találkozik
A cikk első részében beszéltem egy kicsit Isztambul történetéről és két fő látványosságáról, a második részben pedig tovább utazom ebben a csodálatos városban.


A Topkapi palota, a volt szultánok rezidenciája a Sarayburnu-félsziget legmagasabb részén, a Boszporusz szoros és az Aranyszarv között épül, és külön figyelmet érdemel isztambuli látogatása során. Először Új Palotának nevezték el, és jelenlegi nevét, amely fordításban ágyúajtónak számít, a XIX. A 17. század után a palota kezdte elveszteni hírnevét, mivel a szultánák több időt töltöttek a Boszporusz melletti palotáikban, míg egy szultán áthelyezte székhelyét a Dolmabahçe palotába. Az Oszmán Birodalom 1923-as bukása után a Topkapi palota múzeumká vált, és ezen a napon múzeum marad. A palota, amely egykor a birodalom és a szultán személyes tartózkodási helyének polgári központja volt, négy udvarra oszlik, amelyeket épületek és pavilonok vesznek körül, és monumentális ajtókkal vannak összekötve. A legérdekesebb a hárem (a hárem jelentése fordításban tiltott), amely egykor a szultán és családja magánháza volt. Háremnek körülbelül 400 szobája volt, és valide sultan vagy sultan anyja vezette. A háremben az úrnők a szultán figyelméért harcoltak. Csak azok a kiválasztottak, akik szultán gyermekeinek születtek, feleségeik lettek és felmásztak a társadalmi ranglétrára. Maga a palota a Sarayburnu-félsziget egyik legmagasabb pontján található, így szép kilátás nyílik a Boszporuszra és a város ázsiai részére, valamint az Aranyszarvra.

Az Aranyszarv felett a Boszporusz szoros vezet néhány hidat, amelyek összekötik Európa Isztambul mindkét részét. A leghíresebb a Galata-híd, amelyet leginkább azok a halászok használnak, akik megpróbálják kifogni a szorosban a legjobb halakat. Amikor átlépjük az Aranyszarvat, belépünk Galata környékére. Aláírása 67 méter magas torony, amely gyönyörű kilátást nyújt a városra. A hidat a genoviek a 14. században építették, amikor a 14. században elkezdtek Konstantinápolyba telepedni. Galata környéke büszke a 600 méter hosszú “tünelére” is, amely a világ egyik legrégebbi földalatti vasútja. 1875-ben épült. Tünel az Aranyszarvtól az Istiklal Cadesi 62 méterrel magasabb utcáig vezet minket. Ez egy 1,4 kilométer hosszú sétálóutca, amelynek vége a Taksim térnél van. Az Istiklal Cadesi utca környéke európaiasabb, többnyire a 19. század végén vagy a 20. század elején épült épületekkel, amelyek ma boltként, éttermen vagy szállodaként szolgálnak. Néhányuk még mindig jól megőrzött, és konzulátusként szolgál. Ez a terület a múltban Pera nevet kapta, és az Orient Express, a Párizsot és Isztambult összekötő vonat fontos állomása is volt. Modern érintése ellenére megőrizte múltjának egy részét. A béke oázisa, a dervis kolostor még mindig itt van. Láthatja a táncoló Dervish előadását, akik csak Istenről próbálnak gondolkodni. A muzulmán misztikusok forognak a központjuk körül, és megpróbálnak az ima legmagasabb pontján maradni.

Nem hagyhatja el Isztambult anélkül, hogy ellátogatna a Nagy Bazárba, törökül a Büyük Çarşı-ba. Naponta 400 000 látogató látogatja meg, a 61 utcában 4000 üzlete van. A helyiek és a turisták ajándéktárgyakat, kerámiákat, ruhákat, lámpásokat, desszerteket, fűszereket és még sok minden mást vásárolnak. A Grand Bazaar a leghíresebb, de azt is javasolnám, hogy látogasson el az egyiptomi bazárba, amelyet szintén a Fűszerek bazárjának neveznek el, ahol hasonló termékeket talál. Öröm sétálni az üzletek mellett, kóstolni valami édességet, alkudozni egy-két termék után, és csak nézni a sokféle embert – turistákat, ajándéktárgyakat vásárolni, és a helyieket, élelmiszert vásárolni. Amikor a vásárlás fáraszt, pihenjen az egyik kebabot kínáló étteremben vagy cukrászdában, ahol baklavát vagy lokumot vásárolhat.

Az olcsó repülőjegyek miatt könnyű ellátogatni Isztambulba, és a látogatók száma csak nőni fog, mivel új repülőteret építenek. A tömegközlekedés, amely a földalatti vasutat, a villamosokat, a buszokat és a kompokat foglalja magában, olcsó és a város felfedezése során hasznos. Isztambul sokkal többet kínál, mint amit a cikk említ. Akinek több napja van a városban, felfedezheti a környékét is. A Bosporus-szorosban vitorlázni és a Fekete-tengert látni, Bursa és Edirne, Troy vagy Galipoli félsziget volt fővárosát, ahol az első világháború nagy csatái történtek, csak néhány meglátogatandó célpont. Mindenkinek ajánlom Isztambult, mivel itt találkozik Európa és Ázsia. Kelet és Nyugat. És ez valami olyasmit ad a látogatóknak, amit otthon nem szoktak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *