Törökország ösztöndíjak nemzetközi hallgatók számára

Rövid ábrázolás:

A Türkiye ösztöndíjak egy adminisztráció által támogatott, komoly támogatási program, amelyet rendkívüli altisztek kapnak teljes munkaidős vagy átmeneti program keresésére Törökország legfőbb főiskoláin. A pályázatokat azok a pályázók vehetik igénybe, akik alap-, szakértői és doktori szinten szeretnének tanulni.

Fogadó intézmény (ek):

Érdekel a török ​​egyetemek

Szint / tanulmányi területek:

Egyedülálló férfiak, mesterképzések vagy PhD programok széles körű tanulmányi területeken kínálnak érdeklődést a török ​​egyetemek iránt.

Célgyűjtés:

Lakosok, minden egyenlő,

Adjon megbecsülést / beépítéseket:

A támogatás magában foglalja a főiskolai és a program lebonyolítását, havi fizetést (alapképzés: 800 TL havonta; Masters: 1100 TL havonta; PhD: 1600 TL havonta), oktatási költségeket, egyszeri oda-vissza repülőjegyet , orvosi lefedettség, kényelem és egyéves török ​​nyelvtanfolyam.

A támogatás szokásos időtartama :

• Egyetemi hallgató: 1 éves török ​​nyelvtanfolyam + 4-6 év (a program szokásos időtartamától függően)

• Mesterképzés: 1 éves török ​​nyelvtanfolyam + 2 év

• PhD: 1 éves török ​​nyelvtanfolyam + 4 év

< képesítés :

Legkevesebb tudományos kritériumok:

• Minimális tudományos teljesítmény az alapképzésben résztvevők számára: 70%

• Minimális tudományos teljesítmény a mesterképzésben és a doktori fokozat megszerzésében: 75%

• Egészségtudományi (orvostudományi, fogorvosi és gyógyszerészeti) jelöltek minimális tudományos teljesítménye: 90%

Kor kritériumai:

• 21 évesnél fiatalabbnak lenni az alapképzésben

• 30 évesnél fiatalabbnak lenni a mesterképzéseknél

• 35 évesnél fiatalabbnak lenni a doktori programokon

Minősített csoportok:

• Állampolgárok, minden egyenlő,

• Olyan diplomások vagy jelöltek, akik a folyó tudományos év vége felé érettségizhetnek

• Kutatók és akadémikusok

Alkalmazási irányelvek:

A pályázatokat a www.turkiyeburslari.gov.tr ​​oldalon keresztül kell önállóan benyújtaniuk a versenyzőknek. Nincs olyan alapítvány vagy személy, aki engedélyt kapna a Türkiye ösztöndíjakra. Az alap-, a mesterképzésre és a PhD-szintre jelentkező versenyzők szabadon jelentkezhetnek 2021. január 10. és február 20. között. A vizsgára jelentkezők következetesen pályázhatnak.

Feltétlenül meg kell látogatnia a hatóság webhelyét (az alábbiakban felfedezett csatlakozások), hogy hozzáférhessen az online pályázati struktúrához, és hogy részletesen meg lehessen adni a legismertebb módszert a támogatás igényléséhez.

Az utazók számára nem kivételes, hogy török ​​vízumot kívánnak kibővíteni vagy újratölteni, miközben Törökországban tartózkodnak. Az egyéni feltételektől függően a felfedezők különféle választási lehetőségeket választhatnak. Hasonlóképpen fontos, hogy a felfedezők biztosítsák, hogy miközben török ​​vízumot állítanak vissza vagy bővítenek, nem lépik túl a vízumot. Ez figyelmen kívül hagyhatja a mozgási törvényeket, és eredményekhez vezethet, például bírságokhoz vagy különböző büntetésekhez.

Győződjön meg arról, hogy ismeri a vízumának hasonló formában történő megtervezésének jogszerűségét, és ne próbálja meg bővíteni, feltölteni vagy túllépni a vízumát. A török ​​eVisa 180 napos időtartam alatt 90 nap összegével jelentős.

MI TÖRTÉNIK, HOGY TÖRLŐDIK VÍZA TÖRÖKORSZÁGBAN?

Abban az esetben, ha túllépte a vízumát,

Isztambulba és vissza
Isztambul, Stamboul, Bizánc vagy Konstantinápoly (igen, ezek mind ugyanazon város nevei) Törökország legnagyobb városa, amelynek népessége folyamatosan növekszik. Története a Kr. E. 7. századra nyúlik vissza, de feltételezik, hogy még azelőtt rendeződött. Rendkívül gazdag történelemmel rendelkező város, mivel egy fontos átmeneti területen található, de érdekes az is, hogy a Boszporusz, amely a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, a várost európai és ázsiai részekre is felosztja.


Mit kell látni Isztambulban?
Érdekesség, ha a Topkapı palota, amely hosszú ideig az Oszmán Birodalom központja volt, valamint a szultánok és feleségeik otthona. A palota arany otthona volt a feleségeknek, ágyasoknak, valamint a királyi ékszereknek, kincseknek és a konyhának, amely naponta 5000 szájjal táplálkozott. Isztambul is lenyűgöző a föld alatt; a turisták kedvelt vonzereje a Yerebatan ciszterna, a bizánci mérnökök érdekes alkotása, amely egykor Bulgáriától Isztambulig ivóvízzel látta el a környéket. Az emberek szerint az egyik leggazdagabb régiséggyűjteménnyel rendelkező régészeti múzeum Isztambul rejtett gyöngyszeme. Itt található Nagy Sándor szarkofágja, amely élete legfontosabb részeit, az első békeszerződést és a trójai faló mintáját jelöli. Ha végzett a látnivalókkal, ellátogathat az isztambuli piacra, amely több mint 500 éves, és a világ egyik legnagyobb fedett piaca. A 60 utcát lefedő területen 5000 üzlet, 60 étterem, 18 szökőkút, 12 mecset és még egy iskola is található. Kipróbálhatja alkudozási képességeit, miközben szőnyegeket, bőrt, kerámiát vagy ékszereket vásárol. Mindezek után elmehet a török ​​hamamba, egyfajta fürdőbe vagy gyógyfürdőbe, ahol bozótozással vagy masszázzsal kényeztetheti magát.

Meggyőztünk téged mindezen látványosságokról? Isztambulról még több információt talál itt.

Hol szállhat meg Isztambulban
A Hostelling International jó néhány hostelt kínál. Ha inkább egy központibb helyet szeretne, mindössze öt percre a főbb látnivalóktól, javasoljuk, hogy szálljon meg a Sultan Hostelben, ahol ingyenes reggelit és teraszt, valamint ugyanabban az étteremben, kávézóban és bárban fogyaszthat el. utca. Isztambul legnépszerűbb szomszédságában található a Boheme kamarája, amely egy 19. századi épületben található, csak egy kőhajításnyira a Taksim tértől, ahol számos étterem és kocsma található.

Lehet, hogy Isztambul nem tartozik a vödörlistád egyik úticéljába, de miután meglátogatta a várost, kulturálisan gazdagodva hagyja el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *