PhD tanulmány Németországban

PhD-tanulmány Németországban – Útmutató 2021-re

Németország figyelemre méltó (és mélyen elhelyezkedő) főiskolái fantasztikus döntést hoznak a külföldi koncentrációról, a doktori kutatással kapcsolatban azonban a nemzetnek még sok minden mást kell terítenie. Miután a XIX. Században először mutatták be a PhD-t, a német főiskolák és a szakértői vizsgálóhelyek ötletes, oktatási költségmentes, posztgraduális projekteket folytatnak.

Ez az oldal felöleli mindazt, amire gondolnia kell a doktori fokozat németországi elmélkedéséről, ideértve a német felsőoktatási keretrendszer áttekintését, a német PhD fajtáinak tisztázását és útmutatását a jelentkezéshez.

PhD megnyitások Németországban – mi a javaslat 2021-re?

Feltűnő jelenetekkel, középkorú és mai örökségekkel, valamint alkalmi alkalmakkal az Oktoberfesttől a Christmas Marketig, Németország nem váratlanul a hetedik leglátogatottabb ország a bolygón.

A német felsőoktatási keretrendszer emellett elit, és a történelem legimpozánsabb tudósainak egy részét, köztük hipotetikus fizikust, Albert Einsteint szolgáltatta.

Íme néhány ok, amiért el kellene gondolkodnia azon, hogy idén doktori címet szerez Németországban:

Világszerte elhelyezkedő szervezetek – Németországban az univerzálisan elhelyezkedő alapítványok élnek, mint az USA-n és az Egyesült Királyságon kívüli más országok – és közülük nyolc kiemeli a jelenlegi top 100-at

Elkötelezett kutatóhelyek – főiskoláitól függetlenül – Németország elkötelezett vizsgaközösségek szervezeteinek is otthont ad, köztük megbecsült Max Planck Intézeteit

Mérséklettség – A legtöbb német főiskola nem számol fel oktatási költségeket a doktori fokozatokért, kevés figyelmet fordítva az identitásra.

A PhD otthona – A PhD (élvonalbeli felépítésében, mint javaslaton alapuló vizsga fokozat) valóban Németországban alakult ki – talán ez az “egyedülálló információ iránti elkötelezettség” segíthet a tiéd mozgatásában?

Német főiskolák

Németországban több mint 500 felsőoktatási intézmény él. Nem mindegyikük ad PhD fokozatot, hanem azok, amelyek kiemelkedően fontosak a mélyen felkészült szakemberek létrehozásában.

A német főiskola fajtái

A német felsőoktatási keretrendszer a következőkből áll:

A feltáró egyetemek (Universität) egyedülálló iskolai vizsgát tesznek különböző tantárgyakból.

A speciális egyetemek (Technische Universität) jelentős időt töltenek a tudomány, a technológia és a mérnöki kutatás területén. Mindazonáltal késõbb a különbözõ tantárgyak képességei kerültek terítékre.

Az Alkalmazott Tudományok Főiskolái (Fachhochschulen) jártas és professzionális tantárgyak körül helyezkednek el, például mérnöki, üzleti vagy társadalomtudományi szakokon. Nem adnak PhD-t.

A Kutatóintézetek jelentős vizsgaprojekteket (a doktori munkát számolva) szerveznek meg főiskolákkal, szervezetekkel és az iparral közösen. A legtöbb nagyobb szervezeteken belül dolgozik, például a Max Planck Society-nél.

A Művészeti, Film- és Zeneművészeti Egyetem a földhözragadt és a kivitelezéssel kapcsolatos művekre összpontosít, és nem ad PhD-t.

Doktori fokozatban a kutatói / szakkollégiumokat vagy vizsgáztató intézményeket alkalmazza.

Állami és magán főiskolák

Németországot 16 államra osztják (lander). Minden állam felelős saját államilag finanszírozott főiskoláinak irányításáért és finanszírozásáért. Kevés állami finanszírozású főiskola kap finanszírozást a protestáns vagy katolikus egyház részéről.

Németországban 400-an vannak, és mint PhD doktori tanulmány, feltehetően az egyiküknél fog tanulni (az országon belüli különféle hallgatók 95% -a mellett).

Az alárendelt test másik 5% -a a 120 magánlakba kerül

Díjak és finanszírozás
A nagy állami beruházások az oktatásba azt jelentik, hogy a doktori fokozatok állampolgárságuktól függetlenül általában ingyenesek minden hallgató számára. Előfordulhat azonban, hogy tanulmányai alatt más díjakat kell fizetnie.

PhD díjak
Doktori szinten a németországi állami egyetemeken három évig (hat félévig) ingyenes a tandíj. Előfordulhat, hogy tandíjat kell fizetnie minden olyan meghosszabbítási időszakért, amely meghaladja a doktori fokozatot.

Bár nem fizet díjat, féléves hozzájárulást (Semesterbeitrag) kell fizetnie, átlagosan 250 €. Ez fedezi az igazgatási költségeket, a hallgatói kormányzást és a hallgatói szolgáltatásokat (Studentenwerk).

Megélhetési költségek
Mivel nem fizet tandíjat, Németországon belül a fő költségei a megélhetési költségei lesznek. Ezek magasabbak lehetnek, mint más európai országokban.

A német Studentenwerk (hallgatói szövetségi hálózat) szerint a nemzetközi hallgatóknak havonta körülbelül 850 euróra lesz szükségük a szállás, az étkezés és az egyéb megélhetési költségek fedezésére.

PhD élet Németországban
A szállásról, a megélhetési költségekről és egyéb gyakorlati lehetőségekről a németországi PhD hallgatói életvezetésről szóló útmutatónkban olvashat.

Finanszírozás
Bár általában nem fizet semmilyen díjat, valószínűleg szüksége lesz valamilyen PhD-finanszírozásra Németországban, hogy segítse a megélhetési költségeit. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, beleértve az egyetemi diplomás asszisztenseket és ösztöndíjakat, valamint a német kormány által biztosított nemzetközi finanszírozást a nemzetközi hallgatók számára. Az üzleti, az ipari és a független kutató társaságok szintén nagy mennyiségű doktori kutatást és képzést finanszíroznak.

PhD finanszírozás Németországban
A német PhD-finanszírozásról szóló teljes útmutatónk számos finanszírozási forrást tartalmaz, részletesen.

Doktori fokozat felvétele Németországba
A németországi pályázati eljárás kissé eltér a többi országtól.

Ha hagyományos doktori fokozatra pályázik, akkor meg kell határoznia és fel kell vennie a kapcsolatot a témavezetővel, hogy kérje a szakdolgozatának felügyeletét.

A strukturált doktori fokozatra való jelentkezéseket közvetlenül annak az intézménynek vagy doktori iskolának nyújtják be, amely biztosítja a tanulmányozni kívánt programot.

Belépési követelmények
A doktori fokozat megszerzéséhez Németországban a doktori fokozat megszerzése előtt általában legalább nyolc féléves tanulmányi tanulmányt kell elvégeznie. A megszerzett végső képesítésnek egyenértékűnek kell lennie egy német mesterképzéssel.

Korábbi felsőfokú végzettségét az Ön egyetemének Dékáni Hivatalának (Dekanat) vagy Vizsgáztató Testületének (Promotionsausschuss) is el kell ismernie.

Kivételesen jól képzett nemzetközi hallgatók felvehetők PhD fokozatra, alapképzéssel (gyorsított program), ehhez általában felvételi vizsgát kell teljesítenie.

Nyelvi követelmények
A doktori fokozat nyelvi követelményei Németországban a jelentkező programtól függenek.

A strukturált doktori programokat általában angol nyelven oktatják. Ha nem ez az első nyelve, előfordulhat, hogy angol nyelvvizsgát kell kitöltenie, például a TOEFL vagy az IELTS. Az egyes intézmények meghatározzák a szükséges pontszámokat ezekhez a tesztekhez.

A hagyományos PhD-k megkövetelhetik, hogy a szakdolgozatot németül írják (bár egyes intézmények megengedik a szakdolgozat elkészítését más nyelveken). Ezért előfordulhat, hogy igazolnia kell német nyelvtudását. Német nyelvtudását a TestDaF vagy a DSH segítségével kell igazolnia.

Pályázati folyamat
A doktori fokozat németországi alkalmazásának követelményei általában megkövetelik a következők benyújtását:

Nyilatkozat a doktori témavezetőtől – ha egy hagyományos PhD projekt befejezésére jelentkezik, be kell nyújtania a kiválasztott témavezető nyilatkozatát, amelyben ismerteti a szakdolgozatának felügyeletére irányuló szándékát
Akadémiai dokumentumok – be kell nyújtania a korábbi diplomák bizonyítványainak és átiratainak hiteles másolatait
Az elismerés igazolása – a Dékáni Hivataltól vagy az Egyetemi Vizsgáztanácstól kell megszereznie képesítéseinek elismerését
Akadémiai referenciák – a játékvezetőknek legalább két professzort kell tartalmazniuk, akik veled dolgoztak
Miután megadta ezeket az anyagokat, a tanszék / doktori bizottság, amelyre jelentkezik, megerősítheti PhD-jelöltként való alkalmasságát.

Interjúk
A strukturált PhD programok felvételéhez néhány intézmény megkövetelheti, hogy készítsen interjút. Ez általában az adott program felügyelő bizottsága előtt áll. A hagyományos programokhoz kapcsolódó interjúkat általában a kiválasztott vezetővel folytatják (és informálisabbak is lehetnek).

A nemzetközi hallgatók számára készített interjúkat általában skype-on keresztül folytatják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *