Katar Visa

Rendkívüli hírek a pakisztáni utazók számára: jelenleg Katar a Visa on Arrival-t kínálja minden pakisztáni útlevél birtokosának, a pakisztáni külföldiek hatalmas lakossága Katarban él és dolgozik, és számos pakisztáni látogat Katarba, hogy találkozzon szeretteivel. Jelenleg Katarba utazni minden pakisztáni ember számára egyszerű. A megjelenéskor a 30 napos vízum engedélyezett lesz a légi terminálon.

Az utazónak mindenképp rendelkeznie kell valódi pénzben QR5 000-rel vagy jelentős Visa-val, és nyereségjegyet kell felmutatnia a mozgási munkaterületre. Ezenkívül nyilatkozatot kell tenni a gyermekbénulás elleni oltásról.

Abban az esetben, ha 2021-ben látogat Katarba látogatási vízummal vagy üzleti vízummal, és előre látja, hogy adatokat szerez a katari vízum szükségességéről a pakisztáni útlevél és a pályázati intézkedés tekintetében, a katari vízumdíjak feljegyzik az előfeltételeket és az előkészítési időt, mint Ön a helyes folt. A teljes ciklus alatt van.

A pakisztáni útlevélhez szükséges vízum érkezésének rendszere

Itt van a vízumtípusok által jelzett ciklus

Katari turisztikai vízum pakisztáni követelmények alapján

Csak vigye bármelyik fuvarozó jegyét Katarba, jelenjen meg a légi terminálon, és keresse fel a vízum megjelenésekor (VOA) pultját, hogy megkapja az átjárási bélyeget

Az érkezési vízum követelményei

 • Az utazó vízumának mindenképp fél évig érvényesnek kell lennie.
 • Az utasnak visszaigazolt visszaigazolást kell kapnia.
 • Az utazónak törvényes engedéllyel kell rendelkeznie. Visa vagy QR5,000 valódi pénzben
 • A vízum 30 napig lesz engedélyezve, semmi zsebből, és csak egy alkalommal meghosszabbítható egy hasonló időszakra, miután visszaigazolták a visszavételi jegyet.
 • Az utasoknak visszaigazolt fogadói foglalást kell tenniük.
 • A közvetlenül Pakisztánból megjelenő utasoknak a gyermekbénulás elleni immunizálásról kell tanúbizonyságot tenniük.

Katari üzleti vízum Pakisztánból Követelmények

Csak vegye bármely repülőgép jegyét Katarba, mutassa meg a légiterminált, és keresse fel a vízum megjelenési (VOA) pultját, hogy megszerezze az átjárási bélyeget

Az érkezési vízum követelményei

 • Az utazó személyazonosságának mindenképpen fél évig lényegesnek kell lennie.
 • Az utasnak visszaigazolt visszaigazolást kell kapnia.
 • Az utazónak törvényes feltételekkel kell rendelkeznie. díjkártya vagy QR5,000 valódi pénzben
 • A vízum 30 napra megengedett, semmi zsebből, és összehasonlító időtartamra csak egyszer meghosszabbítható a visszahozatali jegy megerősítése nyomán.
 • Az utasoknak megerősített fogadói foglalást kell tenniük.
 • A közvetlenül Pakisztánból érkező utasoknak hitelesíteniük kell a gyermekbénulás elleni immunizációt.

Katari vízumkulcs-információk

Visa típusú vízum érkezéskor

A 6 hónapos útlevél jogszerűsége

Azonnali előkészítés – A dohai légi terminálon

Katari vízumkövetelmények Pakisztánból

1 – eredeti 2. útlevél – visszaigazolt légi járat 3. jegy – szállásfoglalás

További adatok

A felfedezőnek mindenképp rendelkeznie kell valódi pénzben QR5 000-rel vagy jelentős számlával. Ezenkívül a gyermekbénulás elleni immunizálás jóváhagyása szükséges a jegy visszahozásával.

Katari vízumkérelmi központok Pakisztánban

A vízumot a légi terminál adja meg!

Mik a katari vízumközpontok?
A katari belügyminisztérium (MOI) QVC-ket hozott létre a világ egyes országaiban, elsősorban azokra az országokra összpontosítva, amelyek nagyszámú kékgalléros migráns munkavállalót látnak el Katarban, mint például India, Pakisztán, Srí Lanka, Banglades, Nepál és a közelmúltban , Fülöp-szigetek.

A fent felsorolt ​​országok állampolgárainak, akik meg akarják szerezni a katari munkavállalási tartózkodási engedélyt (RP), a katari utazás előtt ki kell tölteniük a saját országukban az eljárások listáját. Ebbe beletartozik:

Orvosi vizsgálat (röntgen, vérvizsgálat és oltás)
Ujjlenyomat-beolvasás
Dokumentum legalizálás (egyes szakmák esetében)
A foglalkoztatási feltételek elektronikus visszaigazolása
Miért vezették be a QVC-ket?
A katari Közigazgatási Fejlesztési, Munkaügyi és Szociális Ügyek Minisztériumával (MADLSA) együtt a hatóságok célja a QVC bevezetése több kulcsfontosságú területre összpontosított:

A katari munkaerő-toborzási és bevándorlási folyamat egyszerűsítése az országba érkező migráns munkavállalók nagy része számára a bevándorlási folyamat nagy részének befejezésével a tengerentúlon. Ez azt jelenti, hogy a tengerentúli QVC-folyamatot befejező migráns munkavállalóknak csak egyszer kell fizikailag aláírniuk munkaszerződésüket Katarban – ekkor a munkáltató minden további eljárás nélkül kiadná a pályázó Work RP-jét.
Annak érdekében, hogy csökkentse a különféle kormányhivatalok terheit, amelyek korábban Katarban irányították ezt a folyamatot, mint például az orvosi bizottság és az ujjlenyomat-hivatal.
Annak lehetővé tétele, hogy a munkavállalók a Katarba utazásuk előtt tisztán megértsék a foglalkoztatásuk feltételeit (az anyanyelvükön) a foglalkoztatási feltételek elektronikus visszaigazolásával.
Annak biztosítása érdekében, hogy a munkáltatói felvételi költségeket a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék, biztosítva, hogy minden jelentkező átadja az orvosi vizsgálatokat, mielőtt Katarba utazna. Történelmileg ezt a folyamatot Katarban hajtották végre, és a munkáltatóknak esetlegesen további költségeket kellett viselniük egy olyan kérelmező hazaszállításáért, aki nem teljesítette az orvosi vizsgálatot.
Milyen hatással volt a katari üzleti közösségre?
A pozitívumokat
A QVC-k vitathatatlanul pozitív változást hoztak a munkavállalók, a munkaadók és a kormány bevándorlási folyamatában, különös tekintettel arra, hogy egy külföldi állampolgár teljesítette és teljesítette az összes vonatkozó követelményt, mielőtt belépett az országba. A legtöbb bevándorlási rendszer a világon valamilyen konzuli eljárást működtet, mielőtt engedélyt kapna a célországba való belépéshez. Mint ilyen, a QVC folyamata összhangban van ezzel a jelenlegi gyakorlattal.

Ahol nincsenek bonyodalmak, a feldolgozási idők általában nagyon jók voltak, gyakran megütve az eredmények beérkezésének a megadott határidejét, amelyet jelenleg a teszt befejezésétől számított 15. munkanapon határoznak meg.

A kihívások

Az új QVC-folyamatnak azonban számos kihívása volt, amelyek nem váratlanok, tekintettel a katari vízumkérelmek feldolgozásának szeizmikus elmozdulására.

A benyújtás országa
A kérelmező fizikai tartózkodási helyétől függetlenül a QVC-folyamat befejezéséhez haza kell utaznia. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például egy Németországban élő indiai állampolgárnak Indiába kell utaznia a QVC-folyamat befejezéséhez, még akkor is, ha az illető soha nem élt Indiában. Ez költségekkel és késedelmekkel járhat a beutazási vízum megszerzésének általános ütemtervén.

Az orvosi vizsgálatok sikertelensége
Azok a pályázók, akik nem teljesítenek orvosi vizsgálatot, nem képesek fellebbezni az eredmények ellen. Ahol az orvosi eredmények aggodalomra adnak okot, a jelentkezőket gyakran visszahívják a QVC-be, hogy ismételjék meg a megfelelő tesztet. Ha azonban az új tesztek eredménye még mindig nem világos, akkor a vízumkérelmet valószínűleg automatikusan elutasítják.

Noha ez a világ bevándorlási rendszereiben nem ritka gyakorlat, mindig fennáll az esélye, hogy az orvosi eredményt helytelenül értékelték. Például egy gyermekkori fertőzés okozta heg a tüdőben nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kérelmezőnek tuberkulózisa lehet. Ilyen körülmények között nincs hivatalos fellebbezési eljárás.

Egyelőre nincsenek mentességek a QVC eljárás alól
Nincs olyan mechanizmus, amely mentesítené a kérelmezők bizonyos kategóriáit attól, hogy a bevándorlási folyamatot saját országukban fejezzék be – ez a folyamat Katarban is érvényes a szabad zónákra. A QVC egyik célja annak biztosítása, hogy a kérelmezők a katari utazás előtt tisztában legyenek munkakörülményeikkel. Bár ez minden bizonnyal előnyös a kékgalléros munkavállalók számára, a legtöbb esetben a fehérgalléros pályázók már a bevándorlási folyamat megkezdése előtt tisztában vannak (és valószínűleg megtárgyalták volna) ezeket a feltételeket.

Újonnan alapított vállalatok
Azoknak a vállalatoknak, amelyek jogi személyt alapítanak Katarban, nincsen könnyen azonosítható lehetőségük az első aláírók szponzorálására, ha ez a személy olyan nemzetiségű, amely megköveteli a QVC folyamatot. A jogi személy létesítése során

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *