Milyen dokumentumok szükségesek a vízumkérelemhez?

Ennek ellenére – különös tekintettel arra, hogy a két vízum ugyanolyan jelentőségű Németországba történő belépéshez, mint egy globális alárendeltség – hajlandóságunk van arra, hogy bátorítsuk Önt a hallgatói vízum megszerzésére. Számos világszerte működő altiszt megkezdi az igazolási vízum igénylési ciklusát, amint megkapják a megerősítő levelet. Bár ez kezdettől fogva jónak tűnik, néhány kihívást jelent. Itt van az oka:

Általában a főiskoláknak körülbelül másfél hónapra van szükségük ahhoz, hogy a hatékony jelentkezőket felvegyék egy programba. Abban az esetben, ha az alkalmazásokat az Uni-Assist készíti elő, ez jelentősen többet igényelhet. Ha esélye van arra, hogy például a téli félévre vonatkozó pályázati határidő július tizenötödike legyen, ez azt jelentené, hogy csak augusztus végén vagy szeptember elején kapja meg az igazoló levelét, amely valamivel több mint egy hónapot hagy Önnek. félév Németországban október közepén kezdődik. Ez rendszeresen nem elegendő lehetőség a vízum megszerzésére, az altisztek 38% -a még a félév elejét is elmulasztja.

Ez távol maradhat a hallgatói vízummal. Ehhez a vízumhoz nem kell egy megerősítő levelet, hanem egy megerősítést, amelyet kért. Hasonlóképpen vehet egy levelet a főiskoláról, amelyben kifejezi, hogy valószínűleg be fog engedni, vagy nyomtatott e-mailes levelezést a leendő főiskolával.

Ezután ütemterve lazább lehet: A jelentkezési időszak kezdetekor jelentkezik egy főiskolára, és üzenetekkel fordul a főiskola globális irodájához vagy a program elősegítőihez. A téli félévre ez általában májusban lesz. Ezzel párhuzamosan kérheti a hallgatói vízumot, és annál gyakorlatiasabban befejezi a ciklust, amikor a program októberben megkezdődik.

Ez a vízum szintén rendkívüli, ha korlátozott engedményt kap, és például nyelvtanfolyamra vagy más előzetes órákra van szüksége, mielőtt lehetősége lenne a teljes kiválasztásra. Ezzel a vízummal nagyon sokáig élhet Németországban (amelyet fél évvel elérhetünk), mielőtt valóban meg kellene ragadnia a visszaigazoló levelet ahhoz, hogy vízumát otthoni engedéllyé változtassa.

Kihagyáskor a hallgatói vízum felé hajolunk, mivel ez a biztonságosabb és lazább másik lehetőség. Nincs szükség veszélyre, mivel abban az esetben, ha nem kapja meg a főiskola által preferált engedményt, megoldhatja akadályoztatott pénzügyi egyenlegét, és így nem fogja elveszíteni a németországi idejére felosztott készpénzt.

Milyen nyilvántartásokra van szükségem a vízumkérelemhez?

Függetlenül attól, hogy diákvízumot vagy hallgatói vízumot kér-e, fontos, hogy a helyes archívumot bemutassa a német nemzetközi menedékháznak vagy osztálynak. A nyilvántartások korai felállítása valószínűleg a legfontosabb tanácsokkal szolgál. Hasonlóképpen azt javasoljuk, hogy keresse meg a kérelméért felelős német kormányhivatalt, hogy van-e olyan országos explicit archívum, amelyet be kell hoznia, vagy az Önt érintő szabványok. Mindazonáltal vannak olyan átfogó feljegyzések, amelyekben reménykedhet abban, hogy be kell fordulnia.

Visa.

Két folyamatos biometrikus fotó, 3,5 cm-es és 4,5 cm-es kivitelben.

A primer orvosi lefedettség ellenőrzése, amely lefedi az első 3 hónapot Németországban. Most a mozgásvédelem általában elvégzi a munkát. Németországban meg kell szereznie egy védelmi tervet az egyik magán- vagy állami beszállítóval, amely lefedi maradékának fennmaradó részét.

A nyelvi alkalmasság ellenőrzése: nyújtson be egy nyelvvizsgát vagy igazolást arról, hogy németországi nyelvtanfolyamra kíván járni a vizsgálatok megkezdése előtt (angolul vagy németül).

A múltbeli tanulmányi eredmények tanúsága, például négyéves képesítés, választható iskolai végzettség.

Diákvízum esetén: nyugtázó levél a német főiskolától vagy intézményi tanfolyamtól.

Diákpályázó vízum esetén: a kérelem megerősítése. Hasonlóképpen vehet egy levelet a főiskoláról, amelyben kifejezi, hogy valószínűleg be fog engedni, vagy nyomtatott e-mailes levelezést a leendő főiskolával.

A monetáris eszközök ellenőrzése.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *