Tippek a vízuminterjúhoz

Viseljen szabott öltönyt vagy ruhát

Legyen egyértelmű, amikor válaszol a kérdésekre

Hozzon banki magyarázatokat vagy igazolást a munkáról

Adjon finomságokat a vizsgálati terveiről

Maradjon csendben és jártas legyen

Gyere tisztán

Ha megerősítik a vízumot, néhány napon belül be kell szereznie a vízumát.

Az Egyesült Államok különféle vízumokat ad ki az altiszteknek:

Teljes munkaidős altiszt F-1 vagy M-1 vízumot kap.

Élettársad és fiataljaid F-2 vagy M-2 vízumot kapnak.

A cserelátogató J-1 vízumot kapna. A kereskedelmi látogatók az Egyesült Államokba mennek találkozóra, felkészülésre, vizsgára vagy oktatásra, vagy jóváhagyott Au Pair-re vagy rövid munkakörre.

Egy évvel ezelőtt 362 896 F-1 hallgatói vízumot adtak, és jelenleg 1 169 464 millió alárendeltség van az Egyesült Államokban az F és M vízumokkal kapcsolatban!

Mi változott?

Egyszerűbb kijelenteni, hogy mi nem változott. Az Egyesült Államokban koncentrálandó vízumokat egyelőre megadják. A főiskolák, az élettapasztalattal foglalkozó iskolák és az angol nyelvű programok egyelőre bármely nemzet világméretű altárgyait hívják meg. Egyszerűen vizsgálja meg ezeket a felvételeket az Egyesült Államok kollégiumaiból:

Szívesen itt vagyunk!

A vízumügynökök kibővített vizsgát tesznek az összes vízumjelölt számára. Ez lényegében azt jelenti, hogy meg kell győződnie arról, hogy határozottan készen áll a vízum találkozására. Ügyeljen arra, hogy kövesse a cikkben szereplő ajánlásokat. Lehetővé kell tenni, hogy a kivételesen rövid vízumbeszélgetés során tisztázza, miért kell az Egyesült Államokban koncentrálnia, mire fog koncentrálni, és ez hogyan fogja felállítani munkáját a nemzetében, amikor befejezi a vizsgáit. Lehetővé kell tennie, hogy nyilvánosságra hozza, miért jelentkezett abba az iskolába, amely elismerte Önt, és hogyan fogja fizetni a vizsgáit és a mindennapi költségeket. Hasonlóképpen további megkereséseket is kérhetnek tőled, emlékezve a karakteredre olyan interperszonális szervezeteknél, mint a Facebook.

Szűk ülések alkalmával az ülések és a vízumkiadás hosszabbak lehetnek, ezért különösen fontos, hogy a vízumot olyan időben előre kérje, amilyenre az adott körülmények között számítani lehet. Az egyetemi vízumokat a program megkezdése előtt 120 nappal lehet megadni.

készítette William Fish

William Fish rendszeresen találkozik az Egyesült Államok konzuli ügyek tisztjeivel Washington DC-ben, ráadásul külföldön a nemzetközi menedékházakban és osztályokban. Elnöke a washingtoni Nemzetközi Oktatási Tanácsnak, amely elősegíti a világ tanulságos kereskedelmét.

 1. lépés: nyújtsa be jelentkezését.
  Ha egy amerikai egyetemre jelentkezik, látogasson el a hazája amerikai nagykövetségre, és nyújtsa be az F-1 kategóriájú hallgatói vízum iránti kérelmet. Ha Kanadában szeretne tanulni, látogasson el a saját országában található kanadai konzulátusra, és kérjen tanulmányi engedélyt. Tanulmányi engedélyt online is kérhet.
 2. lépés: gyakorolja az angolt a lehető leggyakrabban.
  Ez segít kommunikálni a nagykövetség vagy konzulátus tisztjeivel. Ez a jövőbeni tanulmányai során is hasznos lesz. Sokféle módon gyakorolhat, például amerikai tévéműsorok nézésével, kedvenc zeneszámainak meghallgatásával és fordításával, angol nyelvű könyvek olvasásával és még sok mással.
 3. lépés: Gyűjtse össze az interjúhoz szükséges összes dokumentációt.
  Ez az interjúra való felkészülés egyik legfontosabb lépése. A vízuminterjú során elegendő bizonyítékot kell bemutatnia a vízum megszerzéséhez. Néhány olyan dokumentum, amelyet be kell mutatnia: a vízumkérelem, az egyetemi elfogadó levél, az I-20 nyomtatvány az Egyesült Államokban vagy a tanulmányi engedély Kanadában, valamint annak bizonyítéka, hogy van elegendő pénze ahhoz, hogy eltartsa magát. Felvehet olyan kezeseket is, mint a szüleid, akik segítenek eltartani magad külföldön.
 4. lépés: Képzelje el, hogyan szerez vízumot.
  Képzelje el magát, hogy sikeresen befejezi az interjút és megszerzi a vízumát. Ez a megjelenítés pozitív kilátást nyújt Önnek és mentális támogatást nyújt.
 5. lépés: mit kell tenni az interjú során.
  Az interjún teljes figyelmét a tisztre vagy a fordítóra kell fordítania. Ügyeljen arra, hogy figyelmesen hallgassa meg, gondolkodjon, mielőtt válaszolna, és rövidítse válaszait és a lényegét. Online kutatást végezhet a vízuminterjúk leggyakoribb kérdéseiről, hogy felkészülhessen önmagára és válaszaira.
 6. lépés: készítsen magyarázatot.
  Fontos, hogy magyarázatot készítsen a vízuminterjúval kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre. A gyakori kérdések a következők lehetnek: miért akarsz a választott egyetemre menni, mit fogsz tanulni, mi a karriered célja a diploma megszerzése után, és ehhez hasonló mások.
 7. lépés: Beszéljen a hazájához fűződő kapcsolatokról.
  A nagykövetség vagy a konzulátus tisztjei gyakran kérdeznek az Ön hazájához fűződő kapcsolatokról. Ennek célja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e annyi dolga, ami visszatart, és hogy végül visszatér hazájába. Jellemzően ezek a következők: munkahelyed vagy vállalkozásod, családod, tulajdonodban lévő ingatlan vagy bármi más, amire csak gondolhatsz.
 8. lépés: beszéljen a családjáról.
  Ha van házastársa vagy gyermeke, feltétlenül említse meg őket, és magyarázza el, hogyan fogják támogatni őket, amíg külföldön tartózkodik.
 9. lépés: egyértelmű, hogy az érettségi után hazatér.
  Ez fontos, ezért ne felejtsd el megismételni ezt a kérdést, és néhány példán szemléltetni, hogy azt tervezed, hogy a diploma megszerzése után visszatérsz hazádba.
 10. lépés: maradj pozitív.
  Legyen magabiztos, maradjon nyugodt és mosolyogjon. Pozitív és magabiztos képet teremtsen, és sikeres hallgatói vízuminterjún fog részt venni.

Sok szerencsét!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *