Részmunkaidős állások Ausztráliában

Ausztráliában különféle alacsony karbantartású és rendszeres pozíciók vannak nyitva a globális altisztek előtt, amit a nap kedvelt időzítése jelez. A törvény által megengedett legalacsonyabb fizetés szabályai és az ausztrál kormány által megállapított tehetséges alapú fizetés miatt az alárendelteket kapacitásuk megfelelően fizeti. Alacsony karbantartású foglalkozásokat végezhet, például kiskereskedelmi munkákat, adminisztratív munkákat, kísérőket vagy pincéreket, idegenvezetőket, recepciósokat, pénztárosokat, könyvelőket, adatbeviteli tisztviselőket, adománygyűjtő és személyzeti tagokat az élelmiszerláncokban, rendezvényszervező társaságokban és így tovább

Érettségi utáni vízum és Ausztrália állandó tartózkodási helye

Ausztrália hihetetlenül kegyes és köteles a világméretű alárendeltekkel szemben. A posztgraduális bizonyítvány megszerzését követően az altiszt képességeitől függően 2–4 évre meghosszabbíthatja vízumát. Ebben az időszakban a jövevények ideiglenes beosztást vagy gyakorlatot végezhetnek egy ausztráliai székhelyű szervezetnél vagy cégnél, hogy megszerezzék a szakirányukhoz vagy szakirányukhoz hasonló tapasztalatokat. Az ausztrál kormány által módosított kétféle átmeneti tartózkodási vízum az ideiglenes diplomás vízum és a képzett-elismert diplomás vízum (részletekért látogasson el az ausztráliai állandó lakóhelyre). A szükséges felkészülés és szakértői tapasztalat megszerzését követően az altisztek örökös tartózkodási engedélyre pályázhatnak az Ön képességeitől és foglalkozásától függően, amelyet a fókuszok és a szakértelem értékelése alapján tanulnak meg. Az állandó tartózkodási vízumokat különböző osztályozásokba sorolják, és a Skill Select Immigration Program révén alkalmazzák. Minden tartós tartózkodási vízum célja a különböző foglalkozások szakértőinek és szakképzett munkásoknak a kikötése.

Élet- és tanulmányi költségek

A megélhetési és tanulmányi költségek felmérése a külföldi tanulmányok első lépése. Ausztrália minden bizonnyal nem költséges nemzet, amennyiben a mindennapi költségekbe kerülnek. A globális altiszt havi havi költségeinek egyedüli tesztje a kényelmi lízing fizetése lesz. A közeli kényelmi bérleti díj 80 AUS $ és 250 USD között lesz. Különböző kényelmi választások a következők: közös padok, lakások, otthoni maradványok, szállás és vendégház, valamint magán bérleti loftok. A kényelmi bérleti díjak minden fajtája a helyszíntől és az irodától függően változik. Az ausztrál kormány értékelése szerint egy altisztnek 20 290 AUS dollárra van szüksége minden ausztráliai tartózkodása alkalmával. A post-alumni tanfolyam normál oktatási költsége évente 7800 és 30 000 dollár között lehet. Az oktatási kiadások nem egészen azonosak az egyik szervezettől a másik alapítványig, kezdve egy vizsgaprogrammal, majd a következő vizsgálati programmal.

MUNKÁK MEGTALÁLÁSA AUSZTRÁLIÁBAN
Mielőtt elkezdene munkát keresni Ausztráliában, fontos, hogy rendelkezzen a megfelelő vízummal, amely lehetővé teszi a munkavállalást. Nem minden vízum ad automatikusan jogot az ausztráliai munkavégzéshez, és egyes esetekben feltételekkel is járhat.

Ausztrál vízumtípusok
A két leggyakoribb vízum az ideiglenes (szakképzett) vízum (457. alosztály) és a szakképzett független vízum (189. alosztály):

A 457-es vízum lehetővé teszi, hogy egy szakmunkás legfeljebb négy évig dolgozzon Ausztráliában egy szponzor által jóváhagyott jelölt foglalkozáson, feltéve, hogy a szponzor jóváhagyott vállalkozás
A 189-es vízum olyan szakmunkásoknak szól, akiket nem munkáltató vagy családtag szponzorál, vagy amelyet állami vagy területi kormány jelöl ki.
A különböző vízumlehetőségekről és szempontokról többet megtudhat a http://www.immi.gov.au/ címen, valamint a vízum megkereséséről szóló cikkünkben.

Állást keresek Ausztráliában
Az ausztrál álláshelyek alapos figyelembevételével képet kaphat arról, hogy milyen állások állnak rendelkezésre. Ausztrália népszerű webhelyei a következők:

http://www.seek.com.au/
http://www.mycareer.com.au/
http://www.careerone.com.au/
Ezek a weboldalak képet adhatnak arról is, hogy milyen fizetést fizetnek, és ez hogyan változhat tapasztalatonként és munkakörönként.

Alternatív megoldásként olvashatja az országos és helyi újságokat. Ausztráliában néhány ismert cikk a “Sydney Morning Herald”, a “Financial Review” és a “Telegraph”.

Adószámok és adó Ausztráliában
Az ausztráliai munkavállalóknak adót kell fizetniük olyan programok és szolgáltatások finanszírozására, mint az utak, iskolák és kórházak. A fizetendő adó összege attól függ, mennyit keres. Az adó működéséről és a különböző adókulcsokról a http://www.ato.gov.au/ oldalon találhat további információt.

Szüksége lesz egy adószámra (TFN) is. Ez az Ön számára egyedülálló szám az adónyilvántartások azonosításához, és Ausztráliában való munkavégzéshez szükséges. Az egy látogatásra történő jelentkezés módjáról http://www.ato.gov.au/

Álláskeresés Ausztráliában
Általában állásajánlatot követően pályázik állásra azzal, hogy a munkáltatónak kísérőlevelet és önéletrajzot nyújt be.

Általában az állásinterjúk az állásra való jelentkezés folyamatának fontos részét képezik, és formálisak lehetnek a kötetlen beszélgetéstől kezdve a több, a vállalatban dolgozó emberrel folytatott beszélgetéssorozatig.

5 INTERJÚTIPP!
Végezze el a kutatását – Tudja meg a céget, mit csinál, ha nemrégiben dobtak piacra termékeket, milyen volt a tavalyi profitjuk stb.
Gyakorold a válaszaidat – Vannak olyan gyakori kérdések, amelyek feltétlenül felbukkannak, például hogy miért vagy a megfelelő ember a munkához, és mik az erősségeid és gyengeségeid, ezért jó, ha ezekre a kérdésekre előre elkészített válaszok vannak.
Nézd meg a részt, öltözz a sikerhez – a lehető legjobb benyomást keltsd. Az első megjelenések valóban számítanak.
Legyen nyugodt és lélegezzen – A jó felkészülés a nyugalom megőrzésének kulcsa. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!
Tegyen fel kérdéseket – Mindig készítenie kell néhány kérdést annak bizonyítására, hogy valóban érdekli a pozíció.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *