Hogyan regisztrálhatok és szerezhetek tartózkodási engedélyt Németországban?

Nem léteznének általánosítások a német szervezetről, ha a vízum lenne az egyedüli adminisztratív munka, amelyre Németországban szükség van. Lehet, hogy megjegyezte, hogy a hallgatói vízum vagy a hallgatói vízum általában egy év negyedévében jelentős. Ha esélye van arra, hogy a németországi tartózkodás időtartama meghaladja ezt az időt, akkor Németországban tartózkodása után meg kell kapnia a házi támogatást: Bár a vízum az országba való belépés engedélye, a házi támogatás (Aufenthaltserlaubnis ) a beleegyezés arra, hogy Németországban éljünk, mint egy mindent magában foglaló idő alatt.

A házi engedély megszerzéséhez először be kell jelentenie Németországban tartózkodási helyét az új régi környéken található lakóhely-nyilvántartási irodánál (Einwohnermeldeamt), miután Németországban megjelenik.

A lakóhely-nyilvántartási irodába beiratkozó világszerte tanuló diákoknak a következőket kell tenniük:

Ellenőrizze az esélyt, hogy megállapodást tudnak-e tartani az interneten, egy adminisztrációt, amelyet bizonyos városi közösségek kínálnak.

Mutassa be földtulajdonosának személyazonosító okmányát és lakóhelyének igazolását.

Kérjen egy regisztrációs megerősítést (Meldebestätigung) a Lakossági Nyilvántartási Irodától.

Még egyszer, az EU-tagországokból, Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából és Svájcból érkező lakosok szurkolhatnak: Ez az egyedüli felvételi intézkedés, amelyet meg kell tapasztalniuk. A regisztráció megerősítésével együtt jóváhagyást kapnak, megerősítve a németországi otthoni kiváltságukat. Ezeknek a nemzeteknek az alsós tanulmányaihoz nincs szükség személyazonosításra, mivel nyilvános igazolványukkal elvégzik a munkát

Az összes többi globális ügyintézőnek meg kell kérnie tartózkodási engedélyét az Alien Register Office-nál (Ausländerbehörde). A tartózkodási engedély iránti kérelemnek az Alien Register Office-nál történő bemutatásához a következőket kell tennie:

Szerezzen be egyeztetést.

Ellenőrizze főiskolája Nemzetközi Irodájánál, hogy mely archívumok szükségesek.

Vigye a szükséges feljegyzéseket az elrendezéshez, általában ez tartalmazza:

Regisztráció megerősítése a Lakossági Nyilvántartási Irodától.

Az orvosi ellátás megerősítése.

Beiratkozási levél vagy megerősítés egy német főiskoláról.

A monetáris eszközök megerősítése (ha nem vezetik be a vízumkérelem során).

Néhány biometrikus vízum fénykép.

Fizesse a költségeket (legfeljebb 110 € az első pályázók esetében).

Figyelmeztesse, hogy az otthoni támogatás alkalmas arra, hogy megkapja.

Ez a licenc mindenképpen egy évig érvényes, időnként akár két évig is, és kibővíthető. Abban a pillanatban, amikor fel kell töltenie a házi támogatást, ne feledje, hogy ugyanígy egy évre vissza kell állítania a monetáris eszközök ellenőrzését is. Hasonlóképpen megkapja a házi engedélyt egy bizonyos okból, kifejezetten megvizsgálásra. Legyen kész arra, hogy amikor bővítenie kell az otthoni támogatást, akkor megkeresi Önt, hogy bizonyítsa, valóban részt vett tanfolyamokon és befejező teszteken.

Mi az állandó tartózkodási engedély?
Az állandó tartózkodási engedély lehetővé teszi az egyének számára, hogy meghatározatlan ideig Németországban tartózkodjanak

Ez nem ugyanaz, mint német állampolgárság és német útlevél, de sokkal nagyobb biztonságot nyújt, mint ideiglenes tartózkodási engedély (Aufenthaltserlaubnis).

Az EU-ból vagy az EGT-ből érkezőknek nem kell állandó tartózkodási engedélyt (Niederlassungserlaubnis) kérni, amelyet néha állandónak neveznek, mert már jogukban áll Németországban élni és dolgozni, és lehetőségük van az EK hosszú távú tartózkodási engedélyének igénylésére is. hosszú távú tartózkodási engedély, más néven EU tartózkodási engedély.

Az Egyesült Királyság állampolgárai, valamint minden más, nem EU-s és nem EGT-állampolgárok, akik Németországban élnek, kérhetik ezt az állandó engedélyt, legalább öt év elteltével az országban.

Bizonyos esetekben csak két év alatt lehet állandó tartózkodási engedélyt szerezni. Ez vonatkozik azokra, akik német egyetemen végeztek, majd két évig Németországban éltek és dolgoztak.

A német állampolgárokkal házasok három év után kérhetik az állandó tartózkodási engedélyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *