Egyetemek ranglista

A megfelelő főiskola kiválasztása valószínűleg a legfontosabb dolog, amelyet szándékosan figyelembe kell vennie, amikor külföldön készül a globális képzési vállalkozásra.

Mégis, hogyan választhatja ki, melyik főiskola a legjobb az Ön számára? Igazság szerint a megkeresésre adott válasz számos elemre támaszkodik, ideértve a főiskola ismertségét, oktatási programját, személyzetét, az oktatói áttanulmányok arányát, a vizsga mértékét, az üzleti nyitvatartást, az alapok változatosságát, a világméretű nyitottságot stb.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez ismétlődhet, mégis nagy mértékben feltérképezheti ezeket a változókat, ha felveszi a figyelmet az egyetemi világranglistán, amely a különböző főiskolák vagy iskolák kulcsfontosságú végrehajtási jelzőire gondol.

M ainstream főiskolai rangsor 2020

A legtöbb más országba utazni kívánó altiszt gondolkodik el ezen az öt általánosan érzékelt főiskolai rangsoron. Ne feledje, hogy minden főiskolai helymeghatározó táblázat a saját helymeghatározási keretrendszerét felhasználva készült, és a helymeghatározási táblák mindegyikében vannak ellentétek.

  1. Times Higher Education World University Rankings

A Times Higher Education World University Rankings a világ legnagyobb és legválogatottabb főiskolai pozíciója. 2020-as helymeghatározási kiadása csaknem 1400 főiskolát foglal magában 92 országban. Az ilyen pozicionálás alatt álló befolyásolók magukba foglalják az oktatást (30%), a kutatást (30%), a referenciát (30%), az ipari szövetségeket (2,5%) és a világméretű nézőpontot (7,5%).

  1. QS World University Rankings

A QS World University Rankings lehetővé teszi értékes adatok felfedezését és a bolygó mintegy 800 főiskolájának megnézését. A QS gondolkodik a főiskola helyzetéről a különböző főiskolák (40%), a vállalkozások (10%), az egyetemi hallgatók aránya (20%), az iskolai alkalmazottak aránya (20%) és a globális álláspont tekintetében, ideértve az altárgyakat és a személyzetet is (10%). a bolygó legfőbb főiskoláinak összegyűjtése.

  1. A világegyetemek iskolai rangsorolása (ARWU)

Ha más néven Shanghai ranglistának nevezzük, az ARWU a cikkek referencia-nyilvántartásaitól (20%), a Nature vagy Science naplóinak cikkeitől (20%) függ, kivételesen a (top 1%) kutatóktól (20%), ha a főiskola korábbi hallgatója vagy öregdiákja Nobel-díjas (10%), Nobel-díjat vagy Fields-érmet kap, miközben a főiskolán dolgozik (20%), és a fenti teljesítmények aránya a tudományos munkatársak számához (10%). Az ARWU nagyon előnyös lehet a kutatási vagy doktori bizonyítványt folytató altisztek számára.

  1. CWTS Leiden-rangsor

A CWTS Leiden Ranking rengeteg tudással rendelkezik a világ mintegy 1000 főiskolájának logikai végrehajtásáról. A főiskolák bibliográfiai mérések alapján vannak elhelyezve a CWTS Leiden rangsor szerint – referencia ingadozás és logikai koordinált erőfeszítés. Megfontolhatja egy adott szervezet helyzetét az időtartam, a mező, az ország és a kedvenc markere kiválasztásával.

  1. A világegyetemek webometrikus rangsora

A hagyományos határokkal ellentétben a Webometrics Ranking keretrendszer a főiskola webes jelenlétét, észrevehetőségét, egyértelműségét (a felső rész szakemberekre utal) és a referenciák nagyságát használja fel pozícionálásához. 30 000 felsőoktatási alapítványt helyeztek el, több mint 200 nemzetből.

Közvetlen extra feltárás

A rangsorokat minden főiskola vagy iskola további feltárásával együtt fel kell használni, hogy saját hajlandóságaitól függően tudjon dönteni arról, hová menjen. Kritikus tudomásul venni, hogy ezek a készülékek nem csak annak az aránya, hogy a főiskola vagy iskola milyen alkalmas lehet az Ön számára; ez csak az egyik szempont, amelyet figyelembe kell venni.

Hogyan használhatja a főiskolai rangsorokat a főiskolák várólistájára?

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *